• Menu
  • Zoek
  • Login

Casestudies Prefab Beton

Innovatieve benaderingen

Casestudies Prefab Beton

Onbeantwoorde vragen, extreme toepassingen en schijnbaar onmogelijke ideeën vormen de basis van de casestudies prefab beton. Het verkennen van de maakbaarheid van de steeds verder reikende fascinaties en ambities van ontwerpers en vormgevers is uitgangspunt van dit initiatief.

 

Ontstaan casestudies prefab beton

De casestudies komen voort uit het streven naar een meer intensieve, uitdagende en vruchtbare samenwerking tussen producenten van prefab beton en ontwerpers. Ze zijn zo opgebouwd dat de beoogde communicatie gericht is op de ontwikkeling van producten - in prefab beton. Zodoende staat een innovatieve benadering van ontwerp, toepassing en productie centraal.

Grenzen opzoeken

De casestudies worden ingezet om een brede groep ontwerpers zowel van grote bureaus als van beginnende en kleine praktijken, in dialoog te brengen met de industrie. In de casestudy worden gezamenlijk de grenzen opgezocht van materiaalsamenstellingen, productieprocessen, toepassingen en gebruik.

 

Presentaties

De case studies zijn vanaf 2017 een initiatief van BFBN. De laatste jaren werden de projecten tentoongesteld tijdens de tweejaarlijkse GEVEL-beurs. Dit zal ook in 2017 weer het geval zijn.

Aansluitend verschijnen projectbeschrijvingen op Tektoniek.nl.

Van voorgaande versies zijn publicaties beschikbaar waarin alle projecten staan beschreven.

 

 

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Screenshot-Tektoniek-2

Tektoniek is het communicatieplatform voor kennis en netwerk over architectuur in beton. Via lezingen, projectbezoeken, workshops, expert meetings en online communicatie wordt informatie, inspiratie en ondersteuning geboden aan (toekomstige) architecten, bouwkundigen en producenten.

Tektoniek is een initiatief van het Cement&BetonCentrum.

Tektoniek