• Menu
  • Zoek
  • Login

Casestudies Prefab Beton

Innovatieve benaderingen

Expositie Experimenteel Beton

Vaste waarde op de vakbeurs GEVEL is de thema-expositie Experimenteel Beton waarin de resultaten van Casestudies Prefab Beton worden getoond, in de vorm van experimentele prototypen. De editie 2015 werd spannender dan ooit. Uit de acht prototypen die in 2014 zijn getoond, zijn er vier gekozen die de meeste potentie hebben voor praktische toepassing. De werkgroepen hebben zich toegelegd op nadere uitwerking van hun concept, met betere prestaties en verzekerde maakbaarheid. De resultaten zijn verbluffend.

 

Vier casestudies 

De expositie toonde vier volstrekt verschillende experimentele prototypen, die elk door vorm en maat nog nadrukkelijker overtuigen van de potentie voor toepassing in de bouwpraktijk.
De vier prototypen uit de Casestudies zijn: akoestisch beton, levende gevel, pixelbeton en ESO betondesign. 

 

 

 

 

Samenwerkende partijen

De Casestudies Prefab Beton werd geinitieerd door het Cement&BetonCentrum, in samenwerking met de Nederlandse en Belgische brancheorganisaties voor prefab beton, respectievelijk BFBN en Febel-Arch. Vanaf 2017 is BFBN de vaandeldrager.

In de afzonderlijke casestudy teams werken architecten, adviseurs en producenten samen in de beproefde formule ‘open source - gesloten beurs’. Dat wil zeggen: alle kennis wordt gedeeld en er worden geen facturen gestuurd. Zo is door de jaren heen gebouwd aan een krachtig netwerk in het belang van kwaliteit en ontwikkeling in bouwen met beton.

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn