• Menu
  • Zoek
  • Login

Concrete Design Competition

Stimuleren architectonisch materiaalonderzoek

Concrete Design Competition

De International Concrete Design Competition for Students is een tweejaarlijkse ideeën- en ontwerpwedstrijd voor studenten in architectuur, engineering, design en aanverwante disciplines. De wedstrijd wordt georganiseerd en gefinancierd door een consortium van Europese cement- en betonverenigingen en staat open voor studenten die zijn ingeschreven bij een onderwijsinstelling in een van de deelnemende landen.

 

Doel van de Concrete Design Competition

Doel van de Concrete Design Competition is het stimuleren van architectonisch materiaalonderzoek. Studenten worden uitgedaagd creatieve voorstellen te doen voor grensverleggende betontoepassingen en deze te presenteren in een architectonisch ontwerp.

Thema

Het thema wordt gekozen en geregisseerd door een curator van internationale faam, die de opdracht schrijft en inzage geeft in zijn persoonlijke inzichten en ambities. De nationale winnaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan een internationale masterclass onder leiding van de curator en zijn team. De masterclass borduurt verder op het onderzoek van het thema.

In een publicatie worden de wedstrijd- en masterclass-resultaten uitgebreid toegelicht.

 

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn