• Menu
  • Zoek
  • Login

Cement&BetonCentrum

Van kennis naar kwaliteit

Betonnen sculptuur op Artzuid

 

Beeldend kunstenaar Ruud Kuijer is uitgenodigd een grote betonnen sculptuur te maken voor Artzuid, de tweejaarlijkse beeldenroute die 60 monumentale kunstwerken tot leven brengt. Van 19 mei tot en met 17 september kunnen bewoners en bezoekers van Amsterdam Zuid genieten van de vijfde editie van deze Artzuid die is samengesteld door curator Rudi Fuchs.

Sculptuur-Hangend-Vlak-600x400Sculptuur Hangend Vlak, 8 meter hoog, 13 ton zwaar.

Kuijer werkt met zijn team sinds begin dit jaar aan de acht meter hoge betonnen sculptuur. Het is gemaakt met een speciaal door Mebin ontwikkeld betonmengsel, zelfverdichtend en zeer vloeibaar, er is geen grind gebruikt.

Het beeld is een geheel van schijnbaar los gestapelde blokken of platen die op elkaar staan of liggen, aan elkaar hangen of tegen elkaar leunen. Het lijkt op een poort, maar is het niet: in de doorgang hangt een grote vorm.

De thematiek van staan, liggen, hangen en leunen vormt een rode draad in het oeuvre van Ruud Kuijer. Ander bekend werk van Ruud Kuijer is te vinden in Utrecht, waar grote monolitische sculpturen van beton langs het Amsterdam-Rijnkanaal staan.

 

Meer informatie

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn