• Menu
  • Zoek
  • Login

Nieuws

Material Xprience 2018

Material Xperience is hét jaarlijkse materialenevenement voor architecten, designers en andere creatieve professionals. Het evenement vindt plaats in Ahoy Rotterdam van 13 tot 15 maart.

Lees verder

Rob van Gijzel nieuwe voorzitter Betonhuis

Voormalig burgemeester van Eindhoven en oud-Tweede Kamerlid Rob van Gijzel wordt de nieuwe voorzitter van Betonhuis. Van Gijzel start per 1 maart 2018.

Lees verder

In memoriam Hans Köhne

Op woensdag 7 februari ontvingen wij het bericht dat onze oud-collega Hans Köhne is overleden.

Lees verder

Nieuwe koepel betonsector, Betonhuis, een feit

De drie grootste spelers in de Nederlandse betonmarkt verenigen zich onder een nieuwe koepel: Betonhuis. De Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland, het Cement&BetonCentrum en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortel-fabrikanten in Nederland tekenden 1 december voor deze samenwerking.

Lees verder

Betonhuis: nieuwe koepelorganisatie voor cement en beton

Per 1 januari gaan de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) samen verder als het Betonhuis.

Lees verder

Betonakkoord, maar dan zonder roze bril

Een Betonakkoord lijkt een goed idee, maar met de volstrekt onhaalbare doelstellingen voor CO2-reductie en zinloze doelstellingen voor circulariteit moet de betonindustrie hier gewoon niet aan beginnen. Het is nog niet te laat om het proces fors bij te sturen of alsnog te staken.

Lees verder

Biologische aantasting van beton

Tijdens de Dag van de Betontechnologie op 30 maart 2017 heeft Edwin Vermeulen (Cement&BetonCentrum) een presentatie gegeven over het onderwerp Biologische aantasting van beton, gebaseerd op het Stutech-rapport over dit onderwerp. In het kort volgen de belangrijkste zaken voor opdrachtgevers, aannemers en betonproducenten.

Lees verder

Beton met minder cement !?

De maatschappij verduurzaamt en dat raakt ook beton. Tal van initiatieven beogen een verlaging van het CO2-profiel van beton. Maar wat als echte innovaties, zoals nieuwe typen cementklinker of CO2-afvang bij de productie van cementklinker, nog op zich laten wachten? Wat als we het CO2-profiel van beton verlagen door middel van de 'kaasschaafmethode'; gewoon wat minder cement of wat minder klinker? Dan kan 10% CO2-winst veel onderhoud en een 50% kortere levensduur betekenen. Tel uit je milieuwinst!

Lees verder

Cement uit beton peuteren?

In het NOS-journaal van 28 februari 2017 wordt het recyclen van cement wel erg simpel voorgesteld. Geavanceerde recyclingtechnieken zouden een bijdrage kunnen leveren aan het verder verkleinen van de milieu-impact van beton, maar zowel de milieu- als kostenvoordelen zijn in vergelijking met traditioneel betongranulaat onzeker.

Lees verder

Drie nieuwe betonnen bruggen in de A27

Het traject A27 Houten-Hooipolder krijgt volledig nieuwe betonnen bruggen. De Hagesteinsebrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug worden vervangen in plaats van versterkt omdat dit op de langere termijn goedkoper is en een betere garantie geeft op een vlotte doorstroming van het verkeer.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn