• Menu
  • Zoek
  • Login

3D-betonprinten – ambitie en realiteit

3D-betonprinten heeft een bijna magische klank. Gaan we het echt meemaken dat betonconstructies worden geprint? Dus geproduceerd zonder mal? We weten inmiddels wel dat het kan; beelden van proefproducties in China, Italië, UK en VS zijn de hele wereld overgegaan. Maar tussen proefproducties en bouwpraktijk is er nog een wereld van vraagstukken op te lossen.

1 CC_Curve_House


Bij TU-Eindhoven, faculteit Bouwkunde, loopt sinds kort een diepgravend onderzoeksproject naar de constructieve en materiaalkundige aspecten van 3D-betonprinten. Ter begeleiding wordt met  Booosting een verkenning gedaan van de nieuwe kansen en mogelijkheden die worden gecreëerd met deze baanbrekende technologie.

Toekomstverkenning

Op donderdag 22 oktober 2015 wordt de toekomstverkenning gepresenteerd en ter discussie gesteld in een Tektoniek-bijeenkomst voor architecten, constructeurs, producenten en bouwers die willen vooruitdenken over een bouwwereld waarin 3D-betonprinten realiteit is.

 

 

Nadere informatie

naam: 3D-betonprinten – ambitie en realiteit
datum: donderdag 22 oktober 2015
tijd: 13.00 – 17.00 uur
plaats: TU-Eindhoven, fac. Bouwkunde
organisatie: Cement&BetonCentrum i.s.m. Booosting en TU/e

Vragen? Mail naar Hans Köhne, Cement&BetonCentrum

 

Tektoniek is het platform waar architectuur, constructie en productie samenkomen.
Tektoniek is een initiatief van het Cement&BetonCentrum. 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Screenshot-Tektoniek-2

Tektoniek is het communicatieplatform voor kennis en netwerk over architectuur in beton. Via lezingen, projectbezoeken, workshops, expert meetings en online communicatie wordt informatie, inspiratie en ondersteuning geboden aan (toekomstige) architecten, bouwkundigen en producenten.

Tektoniek is een initiatief van het Cement&BetonCentrum.

Tektoniek