• Menu
  • Zoek
  • Login

Grijs is het nieuwe groen

Beton blijkt meer CO2 vast te leggen dan gedacht. NRC bericht op basis van een rapport van Nature.com dat betonconstructies die in de afgelopen eeuw zijn gebouwd, bijna de helft opnemen van alle CO2 die jaarlijks vrijkomt bij de productie van cement, de basis van beton. 

Wilgentenen-in-beton-600x400
Dit zet de productie van cement in een ander licht. Ongeveer 5% van de CO2 die wereldwijd in de atmosfeer terecht komt door toedoen van de mens is afkomstig van de cementindustrie. Maar beton blijkt dus CO2 op te nemen. Net als bossen bijvoorbeeld.

De resultaten van een berekening aan de CO2-opname door beton, van een internationale groep wetenschappers, verschenen maandag 21 november in het tijdschrift Nature Geoscience.

 

Nederlands beton nog net niet CO2 neutraal

Edwin Vermeulen van het Cement&BetonCentrum bespreekt in een bijdrage op LinkedIn de consequenties van de nieuwe inzichten voor de bijdrage van de cement- en betonindustrie in Nederland.

 

 

Meer informatie

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

#duurzaambeton – trending topics

beeld bij persberichtDoor zijn veelzijdigheid biedt beton vele mogelijkheden voor duurzaam bouwen, maar dat maakt het ook complex. Hoog tijd voor een helder overzicht voor alle partijen die duurzaam willen bouwen. Uiteraard met beton!

   #duurzaambeton - trending topics