• Menu
  • Zoek
  • Login

Material Xprience 2018

Material Xperience is hét jaarlijkse materialenevenement voor architecten, designers en andere creatieve professionals. Het evenement vindt plaats in Ahoy Rotterdam van 13 tot 15 maart.

MX2018_Logo-NL

Dit jaar zijn er maar liefst zes onafhankelijke Materia-tentoonstellingen, waarin per sector bijzondere expositiestukken en -installaties worden gepresenteerd. En natuurlijk toont Materia op Material Xperience de 200 nieuwste materialen uit de Materia-collectie die zijn te zien, te voelen en te ervaren op de beurs.

Het nieuwe bouwen

Voor de architect vormt het nieuwe bouwen een spannende en uitdagende opgave. Door automatisering en BIM kunnen producenten steeds meer een tailormade-product of materiaal aanbieden. Van alle geproduceerde elementen zullen in een materiaalpaspoort de (gerecyclede) grondstoffen bekend zijn, een belangrijke stap voor de circulaire economie.

Opdrachtgevers van woningen, kantoren, ziekenhuizen, scholen, winkels, bruggen en tunnels, en andere bouwwerken hebben te maken met scherpere milieuregelgeving door het grondstoffenbesluit en wensen zelf steeds vaker circulaire materialen toe te passen zoals biobased materialen en gerecyclede materialen. Ook het terugdringen van fossiele brandstoffen bij productie, vervoer en gebruik neemt enorm toe. Minder materiaalgebruik, en constructies die veilig zijn bij brand en natuurgeweld.

Vormentaal

Digitale productietechnieken zorgen voor een geheel nieuwe vormentaal, en 3D-printen, CNC-frezen, het inzetten van robots voor customized productie beginnen zelfs mainstream te worden. Smart materialen die energie leveren, onderhoudsarm zijn, voor zelfreinigende en zelfhelende constructies zorgen, interactief en communicatief zijn met ingebouwde sensoren: en dat alles in het teken van het comfort, gebruiksgemak en veiligheid van de gebruiker en zijn omgeving.

Bezoek Material Xperience

Via onderstaande banner kunt u een gratis entreebewijs aanvragen voor Material Xperience.

Meer informatie

Material Xperience

 

banner

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn