• Menu
  • Zoek
  • Login

Nieuw certificatiesysteem Beton Bewust|CSC

Een nieuw certificatiesysteem voor verantwoord geproduceerd beton, het Beton Bewust|CSC certificatiesysteem, is vanaf 1 februari 2017 voor de Nederlandse markt beschikbaar. De sector wordt hierdoor zichtbaar duurzamer en de transparantie wordt verbeterd. De eerste certificaten worden medio dit jaar, naar verwachting in april op Building Holland, uitgegeven.

logo-BetonBewust-CSC-660x440

Afgelopen drie jaar heeft de Concrete Sustainability Council (CSC) een wereldwijd certificatiesysteem ontwikkeld om verantwoord gewonnen grondstoffen voor de productie van beton toe te passen. Het systeem geeft ook inzicht in de mate waarin een bedrijf actief is op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en kent beoordelingscriteria op grondstoffen, de bron of herkomst, de productie en verschillende economische, sociale en ecologische factoren.

Voor de Nederlandse markt zijn de beoordelingscriteria aangepast aan de lokale omstandigheden en wet- en regelgeving. De criteria zijn ook geharmoniseerd met het keurmerk Beton Bewust met als doel een eenduidig systeem voor de Nederlandse markt te lanceren, dat valt onder de wereldwijde CSC-standaard en geldt voor verantwoord gewonnen grondstoffen, verantwoord geproduceerd beton en verantwoord inkopen van beton.

Het certificeringssysteem in Nederland wordt vertegenwoordigd door Beton Bewust|CSC in Woerden

 

Meer informatie

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn