• Menu
  • Zoek
  • Login

Cement&BetonCentrum

Van kennis naar kwaliteit

ENCI-groeve binnenkort voor publiek toegankelijk

Vanaf woensdag 12 april is de ENCI-groeve via een gloednieuw wandelpad toegankelijk voor het publiek. Ook de trap die in 2015 werd gebouwd, gaat dan open. De route door de groeve symboliseert een deel van de oude Luikerweg tussen Maastricht en Luik.

 

Wandelpad van trap naar Châlet D'n Observant

Na de afdaling van de trap word je een stukje door het oude mergelgangenstelsel geleid. Langs de nieuw aangelegde kalkgraslanden en via het natuurbad en de vijver 'Onder D'n Olifant' onder Hoeve Lichtenberg, wandel je vervolgens naar de overgangszone. Deze zone ligt op een spectaculaire plek tussen de groeve en het bedrijventerrein. Van daaruit kun je via een tijdelijke voetgangersbrug door wandelen naar Infocentrum Châlet D'n Observant.

 

wandelpad ENCI Maastricht

 

Openingstijden en toegankelijkheid

Het wandelpad door de groeve is van 12 april tot 1 september dagelijks geopend van 8 tot 20 uur. Van 1 september tot 1 april is de groeve voor publiek geopend van 9 tot 17 uur. Helaas is de groeve door de hoogteverschillen niet toegankelijk voor minder-validen. Honden zijn niet welkom omdat er voor begrazing van de kalkgraslanden schapen en geiten los in de groeve lopen. Zij hebben in de besloten groeve geen vluchtmogelijkheden en kunnen van afgronden storten als ze opgejaagd worden.

 

Werkzaamheden

ENCI is momenteel volop bezig om de directe omgeving van het wandelpad veilig in te richten. In het zuidelijk deel van de groeve wordt tijdens de komende winter van 1 november tot 1 mei nog kalksteen gewonnen. Dat is nodig om de groeve op te kunnen leveren conform het Plan van Transformatie. In deze maanden blijft de groeve voor wandelaars toegankelijk vanaf de trap, maar kan niet de doorsteek worden gemaakt naar Infocentrum Châlet D'n Observant.

 

Publieksdag

Wandelaars zijn 12 april vanaf 14.00 uur van harte welkom om de groeve via de trap en het nieuwe wandelpad te verkennen! Natuurmonumenten en Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied organiseren dan een speciale publieksdag om de bezoekers op een leuke manier kennis te laten met het opengestelde deel van de groeve.

 

Meer informatie over het programma volgt later op www.natuurmonumenten.nl/agenda en op www.enci-gebied.nl.

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn