• Menu
  • Zoek
  • Login

Studentenprijsvraag over duurzame betonnen constructies

Zonder enige twijfel heeft onze maatschappij heel wat te danken aan betonconstructies! Ze beschermen ons, zorgen ervoor dat we comfortabel kunnen wonen en werken, en dat we gemakkelijk van de ene naar de andere locatie kunnen reizen. Er is echter één aspect dat verbeterd kan worden, en dat is de duurzaamheid van betonconstructies.

SCO2DE

Duurzaamheid

De relatief grote CO2-uitstoot en het gebruik van niet-hernieuwbare natuurlijke bronnen zijn niet goed voor ons milieu. De ecologische voetafdruk van bouwwerken wordt steeds belangrijker in de ontwerptechniek. In de toekomst zullen projecten waarschijnlijk worden uitgevoerd op basis van de bijdrage die zij leveren om bepaalde duurzaamheidseisen te bereiken!

Studentenprijsvraag

Studenten van nu zullen in deze toekomst aan de slag gaan. Voor hen organiseert de Technische Universiteit Delft een internationale studentenprijsvraag over duurzame betonnen constructies (Sustainable COncrete COnstruction DEsign (S-CO2DE)). Deze prijsvraag wordt georganiseerd in het kader van het jaarlijkse fib Symposium dat in 2017 (12-14 juni) in Maastricht zal worden gehouden.

Deelname

Studenten aan universiteiten en hbo's worden uitgenodigd om ideeën uit te werken voor verbeterde prestaties van betonconstructies met betrekking tot duurzaamheid. Het idee moet vernieuwend zijn en kan te maken hebben met alle toepassingsmogelijkheden van beton. Denk daarbij aan optimalisatie en innovatie van het ontwerp, de uitvoering, de productie, de samenstelling, het gebruik, enz. Als het de duurzaamheid van betonconstructies verbetert, is je voorstel van harte welkom!

Een jury van vooraanstaande ontwerpers op het gebied van infrastructuur, gebouwen en materialen zal de ideeën beoordelen.

 

Meer informatie

Naar overzicht
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn