• Menu
  • Zoek
  • Login

Nieuwsarchief

Een overzicht van eerder verschenen nieuwsitems:

Cementgehalte betonmortel toegenomen door daling woning- en utiliteitsbouw

Uit het periodiek onderzoek naar het eindverbruik van cement en betonmortel is naar voren gekomen dat het gemiddeld cementgehalte in betonmortel 313 kg/m3 bedraagt. Dat is 10 kg/m3 meer dan uit het vorige onderzoek in 2011.

Lees verder

Expert meeting Thermisch Actieve Gebouwen

Op woensdag 19 november 2014 organiseert het Cement&BetonCentrum een expert meeting Thermische Actieve Gebouwen in het Meander Medisch Centrum Amersfoort.

Lees verder

Warmbeton – van laboratorium naar uitvoering

Warmbeton is een geheel nieuw concept voor monoliete gevels, dat wil zeggen gevelconstructies uit één materiaal, beton. Warmbeton is gebaseerd op ultra-lichtbeton dat thermische isolatiecapaciteit combineert met draagvermogen, bestandheid en duurzaamheid.

Lees verder

Onderzoek eindverbruik cement en betonmortel binnenkort beschikbaar

In de eerstvolgende uitgave van Betoniek Vakblad verschijnt een artikel over 25 jaar trends in betonmortel. Dit artikel is gebaseerd op de resultaten van de onderzoeken naar het eindverbruik en de toepassing van cement en betonmortel.

Lees verder

Stampbeton wint

De oproep om het vernieuwde BetonLexicon te bekijken en nog niet gepubliceerde begrippen in te zenden, was niet tegen dovemansoren gezegd. Ruim 250 begrippen werden er ingezonden, sommige meerdere keren. Op 12 september kreeg de winnaar van de uitgeloofde iPad zijn prijs overhandigd.

Lees verder

Elegantie inspireert

Winnaars van de 6e Concrete Design Competition genoten van een fantastische betonworkshop in Dublin, van 17 tot 23 augustus 2014. Uit de vijf deelnemende landen waren in totaal 22 architectuurstudenten (waarvan vier uit Nederland) bijeen voor excursies, presentaties en vooral voor het experimenteren met beton, nieuwe bekistingsmaterialen en technieken.

Lees verder

Voor wie alles wil weten over architectuur in beton

Een multimediaal platform over architectuur in beton, rijkelijk gevuld met inspirerende projecten en achtergrondinformatie. Dat is TEKTONIEK, vanaf nu online te bewonderen!

Lees verder

Maak kennis met het Kennisplatform Betonwegen

Het eind 2013 opgerichte Kennisplatform Betonwegen maakt bestaande kennis op het gebied van de betonwegenbouw voor de praktijk toegankelijk!

Lees verder

Praktijkseminar Duurzaam bouwen met beton, Groningen

Cement&BetonCentrum organiseert een vierde praktijkseminar Duurzaam Bouwen met Beton, dit keer op 9 april 2014 in het nieuwe kantoorgebouw van de gemeente Groningen aan het Harm Buiterplein. Architectuur, constructie en installaties zijn hier intelligent geïntegreerd en garanderen een voorbeeldige duurzaamheidsprestatie. De gekozen oplossingen zullen in het seminar worden toegelicht.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn