• Menu
  • Zoek
  • Login

Nieuws

In gesprek met ...

... André Burger, directeur van het Cement&BetonCentrum. Als eerste in een serie vertelt hij wat hij en zijn mensen kunnen betekenen voor de architect, de betonconstructeur, de betontechnoloog en de aannemer.

Lees verder

Eerste 3D-betongeprinte huis in Europa komt in Eindhoven

In 2017 wordt de eerste 3D-betongeprinte woning in Europa gerealiseerd in Eindhoven. De gemeente Eindhoven en de TU/e hebben op 24 oktober tijdens de Dutch Design Week een intentieverklaring ondertekend.

Lees verder

Tektoniek-evenement Swiss Concreteness

Op donderdagavond 27 oktober, midden in de Dutch Design Week, is de TU Eindhoven (leerstoel ADE) gastheer van het Tektoniek-eindevenement van het seminar 'Swiss Concreteness'. Wim Eckert van het Zwitserse architectenbureau E2A (Zürich) geeft een inkijk in de Zwitserse betonarchitectuur, waar wij Nederlanders vaak zo jaloers op zijn.

Lees verder

Schijnveiligheid in de middenberm?

Met enige regelmaat vinden ongevallen plaats, waarbij een vrachtwagen zich door de stalen middenbermbeveiliging boort en deels op de andere weghelft tot stilstand komt, met alle gevolgen van dien. Onlangs nog vond er op de A12 tussen Grijsoord en Waterberg een dodelijk ongeval plaats. Een middenbermbeveiliging zou dat juist moeten kunnen voorkomen.

Lees verder

Terugluistertip: BNR Nieuwsradio over Catharinabrug

BNR Nieuwsradio besteedde in het programma Bouwmeesters van woensdag 24 augustus aandacht aan de superslanke Catharinabrug, de ontwikkelingen met UHSB en waarom het innovatieve beton ideaal is in binnensteden. Coen Smets (Cement&BetonCentrum) schoof aan als een van de gasten.

Lees verder

Geopolymeren

Het Cement&BetonCentrum is enthousiast over alle technologische ontwikkelingen die kunnen bijdragen aan een verdere verkleining van de milieu-impact van betontoepassingen. Soms vinden wij het onze taak om over een ontwikkeling weloverwogen positie kiezen. Een eerste position paper gaat in op geopolymeren.

Lees verder

Betonsector aan de slag met duurzaamheidsakkoord

"Chapeau voor de betonsector", aldus Tjerk Wagenaar, directeur Natuur & Milieu. Tijdens een CEO-ontbijt op 9 februari 2016 hebben ruim 60 bestuurders vanuit de betonketen en relevante stakeholders toegezegd te gaan werken aan een ketenakkoord met nationale impact.

Lees verder

Afscheid van een boegbeeld

Op 2 december nam Hans Köhne afscheid van de cement- en betonwereld met een feestelijk middagsymposium in het Waterliniemuseum. Het gaf een goede indruk van wat hij voor de sector heeft betekend.

Lees verder

Haute couture, hete naald en... hip beton

Het is maar de vraag wat zo'n 50 TU/e-studenten Architectuur en Structural Design het meeste is bijgebleven van de vier dagen durende hands-on Tektoniek-betonworkshop tijdens de Dutch Design Week 2015. Was het het vloeistofdicht en drukbestand krijgen van de textiele mallen? Hoe het mixen van beton gaat? Of hoe je scheurvorming voorkomt?

Lees verder

Tektoniek deelt kennis(sen) voor architectuur in beton

Goed nieuws voor de liefhebber van architectuur in beton. Via het nieuwe kennisnetwerk Tektoniek worden kennis en kennissen gedeeld. In de vorm van evenementen en online communicatie wordt voor en met het netwerk informatie, inspiratie, en ondersteuning geboden.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn