• Menu
  • Zoek
  • Login

Nieuws

3D-betonprinten – ambitie en realiteit

3D-betonprinten heeft een bijna magische klank. Gaan we het echt meemaken dat betonconstructies worden geprint? Tektoniek organiseert in samenwerking met Booosting op 22 oktober een toekomstverkenning van nieuwe kansen en mogelijkheden

Lees verder

Onderzoeksproject 3D-betonprinten bij TU/e van start

Onlangs is bij de TU Eindhoven een groot onderzoeksproject gestart naar de mogelijkheden van 3D-betonprinten. In dit onderzoek zal kennis worden ontwikkeld over de mogelijkheden van printen van duurzame betonconstructies. Het project staat onder verantwoordelijkheid van prof.dr.ir. Theo Salet, afdeling Constructief Ontwerpen.

Lees verder

Nieuwe kennis over betonverhardingen online gebundeld

Nieuwe kennis over beton is door CROW gebundeld in de nieuwe Online Kennismodule 'Betonverhardingen'. Deze kennis is essentieel voor de keuzes die ontwerpers en beheerders moeten maken vanaf de initiatieffase tot en met de fase van beheer en onderhoud van betonverhardingen.

Lees verder

Kennisplatform Betonwegen

Het Kennisplatform Betonwegen zet zich in om kennis te ontsluiten en praktisch toepasbaar en toegankelijk te maken. Dit gebeurt niet alleen via publicaties, de website en de tweejaarlijkse Betonwegendag, maar ook via themabijeenkomsten voor en door leden waar deelnemers kennis halen en brengen. Het lidmaatschap is gratis.

Lees verder

#duurzaambeton – trending topics

Beton speelt een belangrijke rol in een duurzame samenleving. Door zijn veelzijdigheid biedt het vele mogelijkheden voor duurzaam bouwen. Deze vele mogelijkheden maken duurzaam bouwen met beton wel complex. Hoog tijd voor een helder overzicht voor alle partijen die duurzaam willen bouwen. Uiteraard met beton!

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn