• Menu
  • Zoek
  • Login

Duurzaam bouwen

Praktijkseminars

Regionale Praktijkseminars Duurzaam Bouwen met Beton

Duurzaam bouwen dwingt tot bewuste en vaak lastige keuzes in ontwerp en uitvoering. Primaire eis aan beton is doorgaans een veilige constructie met lange levensduur. Duurzaam bouwen vraagt onder andere om hergebruik van materiaal en gebouw.

Presentatie Hans KöhnePresentatie over duurzaam bouwen met beton

 

Essentiële vraag is waar het optimum ligt. De carbon footprint van productie en uitvoering alleen is niet zaligmakend. Levensduur is minstens zo belangrijk; flexibiliteit en hergebruiksmogelijkheden niet minder. Hoe ziet het dashboard voor duurzaam beton er eigenlijk uit? Aan welke knoppen kunt ú draaien? Hoe draagt thermische activering van de betonconstructie bij aan een energiezuinig gebouw, of zelfs een energieproducerend gebouw? En wat schiet de gebruiker ermee op?

Per project zullen de antwoorden verschillend zijn. Maar één ding is duidelijk: er is een integrale benadering nodig. Architectuur, installatie en constructie moeten in samenhang worden ontworpen. Duurzaam bouwen met beton vergt een nieuwe manier van denken en werken, ook in productie en uitvoering.

In onze seminarserie 'Duurzaam Bouwen met Beton' komen praktische vragen aan de orde. Het zijn regionale bijeenkomsten, kleinschalig en interactief, kort en krachtig. Altijd op een inspirerende locatie, letterlijk en figuurlijk zo dicht mogelijk bij de praktijk van ontwerpers, adviseurs en bouwers. Zo dicht mogelijk bij u dus.

 

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

#duurzaambeton – trending topics

beeld bij persberichtDoor zijn veelzijdigheid biedt beton vele mogelijkheden voor duurzaam bouwen, maar dat maakt het ook complex. Hoog tijd voor een helder overzicht voor alle partijen die duurzaam willen bouwen. Uiteraard met beton!

   #duurzaambeton - trending topics