• Menu
  • Zoek
  • Login

Normen voor betonverhardingen

Wegwijs in functionele eisen

Wegwijs in normen voor betonverhardingen

Aan bouwwerken van beton worden vaak functionele eisen gesteld: 'Een betonconstructie moet honderd jaar meegaan' of 'Een kelder moet waterdicht zijn'.

Voor betonverhardingen zijn de functionele eisen vastgelegd in een Europese norm (NEN-EN 13877), opgesteld door de Europese normcommissie 'Road Materials'. Deze norm stelt eisen die verdergaan en soms afwijken van de voor ons vertrouwde betonnormen.

Volgens NEN-EN 13877 zijn betonverhardingen in het werk gestorte betonnen autowegen, opstelplatforms voor vliegvelden, voet- en fietspaden of terreinverhardingen. De norm behandelt alleen in het werk gestort beton dat wordt verdicht door trillen. Walsbeton valt niet onder deze norm. Onderstaand een overzicht van enkele functionele eisen.

 

PDF icoonBetoniek 14-19 Normen voor betonverhardingen

 

PDF icoonPoster normen betonverhardingen

poster normen betonverhardingen website

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

BetonInfra Nieuwsbrief

logo

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws over toepassingen van beton in de wegenbouw?
Meld u zich dan aan voor de digitale BetonInfra Nieuwsbrief.

 

     Aanmelden Nieuwsbrief       

Kennisplatform Betonwegen

 

Kennisplatform Betonwegen - logo klein

Het Kennisplatform Betonwegen zet zich in om kennis te ontsluiten en praktisch toepasbaar en toegankelijk te maken. Lid worden kan diegene die professioneel werkzaam is in beheer, ontwerp, advies, uitvoering, kwaliteitsbeheersing, kennisontwikkeling van weginfrastructuur en die kennis wil verkrijgen en/of delen met andere professionals. 

Meer informatie