• Menu
  • Zoek
  • Login

Martktinformatie

Agrabeton

Agrabouw

De agrarische bouw maakt formeel onderdeel uit van de sector Utiliteitsbouw. Stallen, opslag- en bewaarloodsen maar ook sleufsilo's en composteervelden vallen hieronder.

Onderstaand geven we u een overzicht van het bouwproductievolume van agrarische gebouwen, en de rol die beton speelt in de agrarische bouw.

Via onder meer de Agrabeton Nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de agrarische bouwmarkt.

vorige

 

Agrarische bouwproductie

In 2017 is de nieuwbouwproductie van agrarische gebouwen toegenomen met 5%, na twee jaar van forse krimp.

In de periode 2014-2016 daalde het bouwproductievolume van € 504 miljoen tot € 375 miljoen. In 2017 en 2018 zal dit volume weer gaan toenemen tot € 400 miljoen respectievelijk € 425 miljoen. 

(bron: EIB/januari 2018)

 

 

Beton in de agrarische bouwmarkt

De agrarische bouwmarkt is een betonintensieve bouwmarkt. Per miljoen euro bouwinvestering wordt zo'n 1800 m3 beton verwerkt in agrarische toepassingen. Voor de totale bouw is dit ca 220 m3 per miljoen euro bouwinvestering.

Van de jaarlijkse hoeveelheid betonmortel wordt circa 10 - 15% afgeleverd op agrarische bouwwerken.

schema-agrarische-toepassingen

 

Geprefabriceerde betonproducten met specifieke toepassingen in deze sector zijn onder meer (rooster)vloerelementen (rundvee, varkens, pluimvee), boxdekken, onderslagbalken, keerwanden, silo-elementen, erf- en verhardingsplaten, ventilatieroosters voor de opslag van aardappelen en uien, enz.

(Bron: Cement&BetonCentrum)

 

Agrabeton

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn