• Menu
  • Zoek
  • Login

Innovaties

3D-betonprinten

3D-betonprinten bij TU/e

Bij de TU Eindhoven loopt een groot onderzoeksproject naar de mogelijkheden van 3D-betonprinten. Het project staat onder verantwoordelijkheid van prof.dr.ir. Theo Salet, afdeling Constructief Ontwerpen.


In dit onderzoek wordt kennis  ontwikkeld over de mogelijkheden van printen van duurzame betonconstructies. Naast kennisontwikkeling  wordt gewerkt aan ervaring door objecten en projecten te realiseren. Twee PhD studenten werden aangesteld, Rob Wolfs en Zeeshan Ahmed. Inmiddels heeft Rob Wolfs begin 2015 zijn masterstudie afgerond met als thesis 'parametrische ontwerp methoden voor geprinte betonconstructies'.

Het Pieter van Musschenbroek laboratorium van de faculteit Bouwkunde is voor een deel opnieuw  ingericht met de betonprinter, die constructies van forse afmetingen zal kunnen printen. 

Op de website 3D concrete printing zijn alle vorderingen te volgen. 

 

PDF icoonPresentatie kick-off 3D-printen TU/e 23-10-2014

 

3-D betonprinten TU Eindhoven

 

 

Cobouw maart 2018

Dezeen Magazine

Contour Crafting, Behrokh Khoshnevis, University of Southern California, USA

Loughborough University, UK

D-Shape, USA

Enrico Dini, Italy

TotalKustom, Andrey Rudenko, USA

WinSun Shanghai, China

WASP Italy

Emerging Objects, Rael San Fratello, USA

VOBN

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Innovaties in beton

3D-betonprinten-1-CC_Curve_House-600x400De ontwikkeling van het materiaal beton staat niet stil. Betontechnologen ontwikkelen nieuwe betonsamenstellingen voor steeds uiteenlopender toepassingen, al of niet in samenwerking met ander materialen.

Innovaties in beton

Screenshot-Tektoniek-2

Tektoniek is het communicatieplatform voor kennis en netwerk over architectuur in beton. Via lezingen, projectbezoeken, workshops, expert meetings en online communicatie wordt informatie, inspiratie en ondersteuning geboden aan (toekomstige) architecten, bouwkundigen en producenten.

Tektoniek is een initiatief van het Cement&BetonCentrum.

Tektoniek