• Menu
  • Zoek
  • Login

Sulfaat aantasting

Aantasting door sulfaten

sulfaataantastingEen typische vorm van chemische aantasting van beton is de inwerking van sulfatenEen typische vorm van chemische aantasting van beton is de inwerking van sulfaten. De aantasting wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door de vorming van expansief ettringiet, uit een reactie van sulfaat met het portlandcementklinkermineraal (of kortweg klinkermineraal) C3A-hydraat. Sulfaten komen voor in zeewater, rioleringen, mestkelders en de bodem. Welke cementen hebben een hoge bestandheid tegen sulfaten? Hoe wordt beton beschermd tegen sulfaataantasting?

 

PDF icoonAantasting door sulfaten

 

BetonLexicon: Sulfaataantasting

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

 

 

Betoniek-logo

 

 

Betoniek is hét platform over technologie en uitvoering van beton. Onderdeel van het platform zijn twee vaktitels, Betoniek Standaard en Betoniek Vakblad. Daarnaast biedt het platform een uitgebreide website, met onder meer nieuws en een compleet archief van alle artikelen.

Bezoek Betoniek

BetonLexicon

Het BetonLexicon is het woordenboek voor cement- en betongerelateerde informatie. De woorden/begrippen die in de wereld van cement en beton veel worden gebruikt, zijn bijeengezet en voorzien van de meest zuivere omschrijving.

BetonLexicon