• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

35 procent meer mestdoorlaat met vellingkanten

Anders Beton heeft een nieuw varkensrooster ontwikkeld met 35 procent meer mestdoorlaat.Anders Beton is de nieuwe naam voor Van Der Velden Beton. Het nieuwe rooster dat het bedrijf heeft ontwikkeld voor de varkenshouderij heet Picto-Rooster. De gleuven van dit rooster zijn voorzien van diervriendelijke vellingkanten die de mestdoorlaat met 35 procent vergroten ten opzichte van traditionele varkensroosters. Bovendien lopen de gleuven over de dwarsbalken heen waardoor urine optimaal wordt afgevoerd. Een schone, droge vloer draagt bij aan een beter stalklimaat en minder ammoniakemissie.

 

Waterafstotend

Het Picto-Rooster is ook voorzien van een waterafstotende en zuurbestendige toplaag. De basis voor deze laag is de betonsamenstelling (betonsterkteklasse C50/60) met fijnere toeslagen. Het rooster valt hiermee onder de categorie hogesterktebeton. Dit beton biedt een optimale bescherming tegen aantasting door voerresten en mest. Een extra oppervlaktebehandeling van de vloer om invreten van zuren te voorkomen is niet nodig. De waterafstotende laag heeft ook als voordeel dat varkenshouders de reinigingstijd van de vloer kunnen verkorten zodat er minder water wordt gebruikt en de mesthoeveelheid afneemt.

 

Click-in profiel

Met eenvoudige click-in profielen kunnen de mestspleten afgesloten worden. Hiermee kunnen varkenshouders voldoen aan de welzijnsnorm voor dichte vloeren en is het maken van een aparte dichte vloer overbodig. De bouw van een varkensstal wordt hiermee eenvoudiger en goedkoper. Ook zijn varkenshouders met deze vloer flexibel wanneer de functie van de vloer verandert van zeugen naar opfokzeugen of vleesvarkens.

 

november 2014

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn