• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Agri meets Design op Dutch Design Week

Tijdens de 13e editie van de Dutch Design Week kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe de boerderij van morgen vandaag al in de maak is.

 

04 DDW tumbnailDutch Design Week

Agri meets Design is een creatieve broed- en werkplaats op de Dutch Design Week in Eindhoven waarin twee werelden samen sleutelen aan nieuwe oplossingen voor de agrarische sector. Met een mix van boerenslimheid en creatiekracht wordt er invulling gegeven aan maatschappelijk vraagstukken die zich afspelen op het boerenerf.

 

Slimme concepten

De samenwerking tussen boeren en designers biedt veelbelovende slimme concepten en innovatieve oplossingen. Zo zijn er voorbeelden van nieuwe verdienmodellen zoals het inzetten van online spelelementen op het boerenerf (gamification), de zij-aan-zij boerderij (meer bedrijven op één boerderij) en een varkenshouderij met landschappelijke allure. Een primeur is dit jaar een Nature meets Design spoor, waarbij de natuur gebruikt wordt als inspiratiebron voor duurzame innovatie, zoals de circulaire economie. Het Agri meets Design programma is van 17 oktober t/m 26 oktober te bezoeken op diverse locaties in Eindhoven. Het programma biedt onder andere een boerderij van de toekomst. Agri meets Design is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, ZLTO en provincie Noord-Brabant en nodigt de hele week ontwerpers en boeren uit om hun projecten en concepten te presenteren aan het publiek in de showcase.

 

200.000 bezoekers

Tijdens de Dutch Design Week zullen in totaal 1800 designers hun werken in uiteenlopende vakgebieden presenteren op 85 locaties in de stad. Er zijn driehonderd activiteiten en er worden 200.000 bezoekers verwacht.

 

Programma Dutch Design Week

 

oktober 2014

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn