• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Betonnen wanden met bedrijfslogo

Bij de drie nieuwe opslagloodsen van veevoerleverancier De Bron in Harderwijk, krijgt elke loods zijn eigen logo in de betonnen wand.


Op verzoek van De Bron heeft Bouwbedrijf R. van Laar uit Ederveen uitsparingen aangebracht in de betonplex bekistingsplaten. Deze platen zijn 18 mm dik en op de plaats waar de logo’s staan is het betonplex 10 mm uitgefreesd. Het betonmengsel van de gestorte wanden heeft een betonsterkteklasse van C28/35 en milieuklasse XA3 met 160 liter fijn materiaal.

 

Aandacht geven

Samen met betonleverancier Wessel uit Barneveld wordt bepaald wanneer er gestort wordt. De betoncentrale levert de betonpomp en kan op die manier flexibel inspelen op de weersomstandigheden. Andries Post, verkoper bij Wessel: "Het hele team, zowel de stortploeg van de aannemer als onze mensen op de betoncentrale en de bouwplaats, geven het schoonbeton alle aandacht die het verdient. Het resultaat mag er daarom zijn."
De logo’s op de wanden verfraaien de loodsen en helpen ook mee aan de herkenbaarheid van de loods zodat de grondstoffen bij aankomst op de juiste plek belanden. Samen met de aparte vakken die in de loodsen zijn gemaakt, wil De Bron hiermee haar klanten garanderen dat er geen vermenging van producten plaatsvindt. Het maken van logo’s in de bekistingsplaten was 0,5 procent duurder dan een standaard bekisting. Voor De Bron reden om te kiezen voor deze optie.

 

Drie nieuwe loodsen

Op dit moment heeft de veevoerleverancier één vlakloods voor de opslag van grondstoffen. Omdat het bedrijf door de gemeente is weggekocht op een andere locatie, wordt er nu gewerkt aan nog drie loodsen op de nieuwe locatie. Wessel levert aan het totale project 5.500 m3 betonmortel, waarvan 2.500 m3 voor de 5 m hoge schoonwerk buitenwanden. Deze wanden hebben een dikte van 350 tot 400 mm en bevatten twee wapeningsnetten. De veevoerleverancier heeft gekozen voor deze drukvaste wanden omdat in de loodsen losse grondstoffen worden gestort.
In alle drie de nieuwe loodsen worden betonnen binnenwanden aangebracht die er voor zorgen dat er vakken ontstaan van verschillende grootte. De gestorte binnenwanden zijn gemaakt van zelfverdichtend beton, zijn 350 mm dik en bevatten twee wapeningsnetten. Ook in de 180 mm dikke vloer zitten twee wapeningsnetten. Om de vloeren in de loodsen mooi glad te krijgen, worden ze monolithisch afgewerkt.

 

12.500 m2 op- en overslag

De loodsen voor op- en overslag hebben een opslagcapaciteit van 12.500 m2 en liggen aan de Lorentzhaven van Harderwijk. Rondom de loodsen komt een verharding van betonklinkers.

 

november 2014

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn