• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

BRL 2812 aangepast voor sleufsilo’s

De BRL 2812 voor agrarische sleufsilo’s is aangepast.
Naar aanleiding van ervaringen tijdens de certificatie van sleufsilowandelementen is gebleken dat het betreffende artikel van de BRL over sleufsilowanden verduidelijking behoeft. Het College van Deskundigen voor Constructief Beton heeft besloten dat de volgende tekst wordt toegevoegd aan Artikel 6.3.4 – Belastingen kerende elementen:

In de berekeningen t.b.v. de attestering van sleufsilowandelementen dient de afstand tussen de rand van de verkeersbelasting tot de rand van de kerende wand op 0 meter te worden gesteld. Verder wordt er uitgegaan van dubbele wielen en dient er voor de breedte van de verkeersbelasting te worden uitgegaan van 1000 mm (zie figuur verkeersbelasting). 

In de berekeningen t.b.v. de attestering van sleufsilowandelementen dient voor de inkuilhoek (de hoek in graden bij het inkuilen) een waarde van 28 graden aangehouden te worden t.o.v. bovenkant van de sleufsilowandelement (zie figuur inkuilhoek). In de berekeningen dient de afstand tussen de rand van de verkeersbelasting tot de rand van de kerende wand welke op 0 meter wordt gesteld gecombineerd te worden met de inkuilhoek van 28 graden, aangezien deze gelijktijdig voorkomen.

 

Juli 2015

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn