• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Drijvend melkveebedrijf in Rotterdam

In oktober 2015 start de bouw van een drijvend melkveebedrijf in de Merwehaven op de grens van Rotterdam en Schiedam.

vorige

Het drijvend melkveebedrijf wordt ontwikkeld door innovatieorganisatie Courage, Beladon (ontwikkelaar van drijvend vastgoed) en de Rotterdamse stadsboerderij UitJeEIgenStad. De partijen constateren dat stedelingen steeds verder van de natuur en het boerenleven af zijn komen staan. Met een drijvende hightech boerderij in de stad – Floating Farm genoemd - willen zij daar verandering in brengen.
Op de drijvende boerderij worden koeien gehouden en ook zuivel verwerkt tot drinkmelk, yoghurt, boter, kaas en andere zuivelproducten. Naast een boerderij heeft Floating Farm dus ook een educatie- en winkelfunctie. De oplevering van de boerderij staat gepland voor mei 2016. In augustus 2016 vindt de officiële opening plaats. Op de World Dairy Summit in 2016 – die gehouden wordt in Rotterdam – moet Floating Farm de grote publiekstrekker zijn.

Commerciële boerderij

De drijvende boerderij is een doorontwikkeling van de Koeientuin waarvan de eerste stal in 2014 in Groenlo is gebouwd. Groot verschil is dat de Rotterdamse stal meer als een kasconstructie gebouwd wordt op een betonnen constructie. Agrabeton zal de bouw volgen. In de komende edities verschijnt meer informatie over het bouwproces.

Het is de bedoeling dat de Floating Farm een commerciële drijvende boerderij wordt, waarbij het voer wordt aangevoerd vanuit het achterland. Op de lange termijn is het de bedoeling de mest te verwerken op de locatie van de drijvende boerderij, zodat de kringlopen van voedingsstoffen, energie en water zoveel mogelijk gesloten. Ook is er gelegenheid voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voerproductie, reststofverwerking, energiereductie en -opwekking en drinkwaterproductie.

 

juni 2015

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Agrabeton Nieuwsbrief


Agrabeton

Agrabeton Nieuwsbrief publiceert artikelen over duurzaam bouwen in de agrarische sector, speciaal gericht op toepassingen van beton. Meld u aan en ontvang Agrabeton achtmaal per jaar.

Aanmelden