• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Eén belangenorganisatie voor betonsector

De cement- en betonindustrie wil met het samenvoegen van verschillende organisaties komen tot één krachtige organisatie die opkomt voor de belangen van iedereen in de sector.

05---betonhuis-660x440-

Het initiatief is genomen door de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN). De samenvoeging zal komend jaar plaats gaan vinden.

Slagvaardig en efficiënt

De organisaties willen een slagvaardige, efficiënte en dienstverlenende overkoepelende organisatie neerzetten, met behoud van de verschillende identiteiten. Om de belangen van de cement- en betonproducerende bedrijven te behartigen, wordt in het oprichtingsproces gestreefd naar toegevoegde waarde bij de doelen van elke sectorvereniging. Sommige doelen zijn individueel en binnen een sectorvereniging te verwezenlijken, andere gemeenschappelijke doelen vragen om een effectieve aanpak in de nieuwe organisatie.

Acht pijlers

De nieuwe organisatie richt zich op acht pijlers: belangenbehartiging, betontechniek en normen, promotie en imago van beton, opleiding en leermiddelen, arbeidsvoorwaarden, KAM en veiligheid, statistiek en dienstverlening. Een stuurgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende sectorverenigingen, zal de komende periode actief betrokken blijven bij het oprichtingsproces. Huidig VOBN-directeur Ron Peters is benoemd tot algemeen directeur van de nieuwe, nog op te richten brancheorganisatie.

 

Agrabeton, juli 2017

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn