• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Evenement over ambities 3D-betonprinten

Op 22 oktober 2015, tijdens de Dutch Design Week, wordt er op de TU-Eindhoven een evenement gehouden over de ambities en potenties van 3D-betonprinten.

03 3DHet evenement omvat presentaties, workshops en een marktplaats.

 

Thema van het evenement is ‘Ontwerpen en maken gaan samen / Merger of Design and Production’. Het evenement omvat presentaties, workshops en een marktplaats. Ook is er gelegenheid de 3D-betonprinter in actie te zien.

Nieuwe realiteit

Volgens professor Theo Salet van de faculteit Bouwkunde is 3D-betonprinten meer dan een nieuwe maakmethode. “Met 3D-betonprinten kan een nieuwe realiteit ontstaan waarin architectuur, constructie en productie vergaand worden geïntegreerd. Die toekomst zijn we nu aan het verkennen en proberen we dichterbij te halen”. 3D-betonprinten heeft de potentie het beeld en de positie van beton grondig te veranderen. Het betekent dat materiaal alleen gebruikt wordt daar waar het nodig is. Dat is volgens de TU-Eindhoven ook van groot belang voor de positie van beton in duurzaam bouwen.

Ontwerpvoorstellen

Het evenement op 22 oktober is het eerste in een serie activiteiten die beoogt de hele keten van architecten, constructeurs, producenten en bouwers te betrekken bij het 3D-betonprinten. Het programma heeft extra attractie voor ontwerpers. Er worden ontwerpvoorstellen gepresenteerd voor experimentele prototypen die zijn ontwikkeld in een kleine ontwerpcompetitie met enkele geselecteerde architectenbureaus.

Deelname is kosteloos

Het programma in het Auditorium van TU/e begint om 13.00 uur en loopt door tot in de avond. Er zijn presentaties van Theo Salet en Rob Wolfs (beiden TUe), Gregor Zimmermann (G.tecz) en Fabio Gramazio (Gramazio Kohler Research Group, ETH Zürich). In parallelle workshops wordt dieper ingegaan op vorm, materiaal en techniek. Op de marktplaats zijn de projectpartners aanwezig voor kennismaking en kennisdeling.

Deelname is kosteloos, aanmelden verplicht.

 

oktober 2015

 

 
 
 
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn