• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

MeadowFloor CL voor kelderloos bouwen

De MeadowFloor CL is een doorontwikkeling van het bestaande MeadowFloor rooster van leverancier Proflex. Deze nieuwe dichte vloer (CL staat voor closed) is bij uitstek geschikt voor kelderloos gebouwde stallen en als renovatievloer in bestaande stallen.

Bij putloos bouwen komt de vloer op een ondergrond van beton (gestort of prefab). Bij renovatiestallen kan de vloer op de bestaande roostervloer gelijmd worden.

Composiet en rubber

De vloer bestaat uit een ondervloer van composiet, waarop een geprofileerd rubberen loopvlak is gemonteerd. De totale vloer (composiet en rubber) is slechts 40 mm dik. In tegenstelling tot de standaard MeadowFloor liggen de mestgleuven in de lengte over het loopgedeelte. Omdat deze versie van de MeadowFloor voor dichte vloeren is, is de gleuf minder breed: 34 mm ten opzichte van 40 mm bij de standaard MeadowFloor. Het geprofileerde rubber zorgt er voor dat urine en mest snel worden gescheiden via de gleuven. Het gegroefde rubber bevordert daarbij het loopcomfort van de koeien. De composietblokjes zorgen op hun buurt voor de nodige natuurlijke slijtage van de klauwen en ze stabiliseren de rubber stroken. Het geprofileerde rubber is DLG gecertificeerd.

Interlocksysteem

Bij de toepassing van dit vloerensysteem moet de betonnen ondervloer vlak zijn om een optimale montage te waarborgen. Ook moet de betonnen vloer zo worden geconstrueerd dat hij voldoende aslast kan verdragen. Het vloerensysteem kan ook boven een mestkelder worden aangebracht indien dit wenselijk is voor de opslag van mest. De composietvloer wordt met lijm aan de betonnen ondergrond gehecht. Montage is daarna eenvoudig dankzij een interlocksysteem dat de elementen met elkaar verbindt. Hierdoor ontstaat een nagenoeg naadloos dichte vloer. De vloer dient gebruikt te worden met een vaste mestschuif. In combinatie met een biogasinstallatie kan de mest dagvers vergist worden. Dat optimaliseert het microbiologisch proces van mestvergisting. In de doorsteken en melk- en wachtruimte kan de standaard MeadowFloor aangebracht worden of een ander roostersysteem.

De prijs van de MeadowFLoor CL is 85 euro exclusief BTW en montage en exclusief de betonnen ondervloer.

MeadowFloor benadert perfecte combinatie

 

Agrabeton Nieuwsbrief, juni 2016
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn