• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Minder melkveehouders denken aan uitbreiding

23,5 procent van de Nederlandse melkveehouders heeft plannen om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden. Dit is het laagste niveau uitbreidingsplannen sinds agrarisch marketingbureau AgriDirect deze meting uitvoert. Ook varkens- en pluimveehouders blijven voorzichtig met bouwplannen.

04 uitbreiding23,5 procent van de Nederlandse melkveehouders heeft plannen om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2014 dacht nog 26 procent van de melkveehouders met vijftig koeien of meer aan uitbreiden. Het onderzoek is uitgevoerd onder achtduizend boeren. Volgens Thieu Hendriks, directeur van AgriDirect, is de angst dat Nederland wordt volgebouwd met grote koeienstallen onterecht. Die aanname wordt volgens hem door deze cijfers duidelijk ontkracht. De cijfers duiden er volgens AgriDirect op dat Nederlandse melkveehouders de bestaande stallen hebben gevuld met koeien om de capaciteit die beschikbaar is sinds het einde van het melkquotum zoveel mogelijk te benutten.

Varkens en pluimvee

Ook varkens- en pluimveestallen zullen er de komende jaren minder gebouwd worden. De daling in uitbreidingsplannen die in 2011 werd ingezet, zet zich dit jaar onverminderd voort. 15,5 procent van de vierduizend ondervraagden heeft uitbreidingsplannen voor het bedrijf. In 2014 lag dit percentage op 18,8 procent. Vleeskuikenhouders hebben de meeste uitbreidingsplannen.

 

oktober 2015

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn