• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Nieuw profiel emissiearme vloer

De Patent Comfort Vloer G2.2 van Swaans is voorzien van een nieuw profiel waarmee koeien nog meer grip hebben.

04 Swaans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De G2.2 vloer is een variant op de G2. Deze vloer is iedere 85 cm voorzien van een mestspleet van 4 cm met emissiereductieklep. Door het gebruik van een mechanische mestschuif vindt er zeer frequente en intensieve mestverwijdering plaats en is deze vloer uitermate geschikt op de voor de mestrobot moeilijk bereikbare plaatsen zoals bij droogstaande koeien, melkrobotruimte en doorsteken. Veehouders die op zoek zijn naar een rooster met veel mestdoorlaat kiezen deze emissiearme vloer ook regelmatig als volledige stalvloer.

Vier soorten groeven

De G2.2 vloer is standaard voorzien van vier verschillende soorten groeven waardoor de grip van koeien op de vloer beter is. Grootste verandering ten opzichte van het standaard profiel is dat er extra gleuven dwars over de bestaande gleuven zijn gemaakt. Hierdoor ontstaat er een zeer fijn profiel van kleine vierkantjes waardoor koeien te allen tijde grip hebben in iedere richting, in zowel een natte als droge toestand van de vloer.

Ronde vorm: mest krult op

Doordat alle groeven een ronde vorm hebben, krult de mest tijdens warme zomerdagen op en steekt boven het vloeroppervlak uit. Hierdoor kan de mestschuif de groeven eenvoudiger schoonhouden dan bij het oude profiel. Evenals de G2 beschikt deze vloer over de gepatenteerde emissie reductieklep die het bedrijf ook in de andere roostervloeren toepast.

 

mei 2015

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn