• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Betonhuis nieuwe koepel betonsector

De drie grootste brancheorganisaties in de Nederlandse betonmarkt verenigen zich onder een nieuwe koepel: Betonhuis.

Vrijdag 1 december 2018 hebben vertegenwoordigers van De Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

 

ondertekening_betonhuis-660x440

Erik de Groot, Clemens Swalue, Diderick Oosting, André Barendregt, John Martens, Johan Arts en Ron Peters tekenden op vrijdag 1 december voor de samenwerking tussen Betonhuis en de sectoren leidingsystemen en putten, cement, constructief prefab, betonmortel, stenen en blokken en betonproducten. Foto: Betonhuis

 

Kenniscentrum

Betonhuis wordt het aanspreekpunt binnen de sector en zal fungeren als het kenniscentrum voor overheden en is expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. "De sector heeft gemeenschappelijke doelen," onderstreept Betonhuis-directeur Ron Peters. "De transitie naar duurzaam bouwen en thema's als de circulaire economie gaan ons allemaal aan en vragen om brede samenwerking. Een goed georganiseerde sector weet meer, kan meer én krijgt meer voor elkaar."

Federatief model

Betonhuis zal binnen een federatief model gaan functioneren, waarbinnen de afzonderlijke brancheorganisaties blijven bestaan. Betonhuis richt zich op acht kernactiviteiten, die alle tot doel hebben om de sector effectiever en slagvaardiger te maken. Betonhuis staat voor belangenbehartiging van aangesloten leden, voor kennisontwikkeling wat betreft betontechniek en normering én voor de promotie van een duurzaam imago van beton.

Driehonderd bedrijven

Verder faciliteert Betonhuis opleidingen en diverse leermiddelen, biedt het ondersteuning bij arbeidsvoorwaarden, adviseert het op het gebied van KAM en veiligheid en verzamelt het statistieken. Betonhuis vertegenwoordigt driehonderd bedrijven in verschillende sectoren en is gevestigd in Woerden.

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn