• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Nieuwe online versie van de Ontwerptool Groen Beton

Met de web based Ontwerptool Groen Betonl is het mogelijk om zelf via internet het milieuprofiel van het betonmengsel samen te stellen en de verwerking ervan tot betonmortel en betonproducten te bepalen.

vorige

De cement- en betonsector heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het tot stand komen van deze nieuwe versie. De Ontwerptool zelf bevat een handleiding die de gebruiker stap voor stap via diverse schermen begeleidt bij het invullen van de tool met specifieke gegevens, zoals mengselontwerp, transport, (constructief) ontwerp en uitvoering. Factoren die in belangrijke mate bijdragen aan het milieuprofiel worden zo zichtbaar. Vervolgens kunnen alternatieven worden bepaald en doorgerekend. Op die manier kan een milieuprofiel van een specifiek betonmengsel of -product worden geoptimaliseerd.

Resultaten vergelijken

Wie met deze web based tool een milieuprofiel voor betonmortel of een betonproduct heeft bepaald, kan vervolgens verschillende resultaten met elkaar vergelijken en automatisch rapporten genereren. Gebruikers kunnen hun resultaten laten valideren door een extern reviewbureau. Deze validatie wordt door opdrachtgevers steeds vaker vereist als onderdeel bij inschrijvingen voor projecten. Indien nodig of gewenst kan de gebruiker de met de Ontwerptool Groen Beton berekende resultaten, na verificatie, laten opnemen in de Nationale Milieudatabase.

Rekenregels CUR-ontwerptool

De tool, ontwikkeld door SGS INTRON, volgt de levenscyclusanalyse (LCA) benadering. Hij is gebaseerd op de eisen en richtlijnen uit de Bepalingsmethode Milieuprestatie Gebouwen en GWW Werken, het SBK toetsingsprotocol, gegevens uit de Nationale Milieudatabase en natuurlijk basis LCA normen zoals NEN-EN 15804, ISO 14040 en ISO 14044. De CUR-Ontwerptool is beoordeeld en goedgekeurd door IVAM.

Gratis voor leden van Betonhuis

Bedrijven die zijn aangesloten bij sectorverenigingen van Betonhuis kunnen gratis gebruikmaken van de Ontwerptool Groen Beton. De kosten voor aanschaf zijn voor niet-leden eenmalig € 450,- excl. BTW. Bij aankoop kunnen per bedrijf maximaal 20 medewerkers hiervan gebruikmaken. U hoeft hiervoor de tool maar één keer te bestellen. Nadat u uw inloggegevens van ons heeft ontvangen kunt u zelf uw collega's.

Kosten review

Bij het aanvragen van een review van een berekend milieuprofiel wordt door Betonhuis een meerprijs van € 250,- excl. BTW per review in rekening gebracht. Bij een review van meerdere producten is een staffel van toepassing: 1-2 producten € 250,-. 3-4 producten € 500,-. 5-10 producten € 750,-. >10 producten € 1.000,-. Daarnaast betaalt u per review kosten aan het reviewbureau. Deze kosten betaalt u rechtstreeks aan het desbetreffende bureau.

 

Bestellen Ontwerptool Groen Beton

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn