• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

NVTL-studiedag: Proeftuin NL - voor een hightech wereld

Op dinsdag 6 maart 2018 vindt de NVTL Studiedag plaats. Thema van deze dag is: Proeftuin Nederland - voor een hightech wereld.

01-proeftuinNL-660x440

Na een korte opening starten dit jaar direct de parallelsessies voor veehouderij, open teelt, glastuinbouw en Vias. VIAS is de vereniging voor Informatici in landbouw, voeding en groene ruimte en zal een van de sessies verzorgen.

Luca Locatelli

Na de lunch zal een keynote lezing worden gegeven door de bekende spreker Luca Locatelli. Locatelli vertelt beeldende verhalen van een multimedia perspectief. Hij is onder andere als fotograaf verbonden aan het magazine National Geographic. Samen met schrijver Frank Viviano werkte hij aan het bekende verhaal 'Een klein land voedt de wereld - landbouwgigant Nederland verandert de manier waarop we voedsel produceren'. In zijn lezing gaat Locatelli uitgebreid in op zijn ervaringen tijdens het maken van dit verhaal. De interactie tussen mensen, wetenschap, technologie en de bizarre gevolgen voor het milieu zijn belangrijkste onderwerpen. Locatelli werkt werledwijd samen met internationale tijdschriften en digitale platforms.

Drie parallelsessies

Na deze lezing zullen er drie parallelsessies worden gehouden, door de secties open teelten, veehouderij en glastuinbouw. De dag wordt afgesloten met een borrel en de jaarvergadering van de NVTL.

Locatie

Congrescentrum de Wageningse Berg in Wageningen.

Dagprogramma

9:00 Ontvangst
9:30 Korte opening, presentaties scripties door studenten en prijsuitreiking
10:00 Start parallelle ochtendsessies en glastuinbouw excursie
12:00 Lunch
13:00 Plenaire spreker Luca Locatelli
14:00 Start parallelle middagsessies
16:00 Borrel
17:00 Algemene Leden Vergadering NVTL

 

Meer informatie en aanmelden NVTL-Studiedag 2018 - Proeftuin NL

 

 

Agrabeton Nieuwsbrief, februari 2018

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn