• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Proflex introduceert zuurbestendig varkensrooster

Proflex, leverancier van betonproducten, introduceert een varkensrooster waarvan niet alleen de toplaag zuurbestendig is maar het gehele rooster.

02 ProflexVoor het verkrijgen van een zuurbestendig rooster wordt een andere betonsamenstelling gebruikt


Mest, maar vooral voerresten kunnen het oppervlak van betonnen roosters in de varkenshouderij aantasten. Naar zuurbestendige roosters komt daarom steeds meer vraag. Betonleverancier Proflex uit Mill springt hier op in door het leveren van een varkensrooster dat bestand is tegen een pH van 3,5.

Andere samenstelling

Voor het verkrijgen van een zuurbestendig rooster wordt gebruik gemaakt van een andere betonsamenstelling met een dichtere betonstructuur waardoor het volledig rooster beschermd is tegen aantasten van voerresten en mest. Gedurende verouderingsproeven in labororia is gebleken dat dit beton bestand is tegen zuren tot een pH van 3,5.

Lengte maximaal 4 m

Het bedrijf uit Mill levert de roosters tot een lengte van 4 m en tot een breedte van 1,20 m. Doordat er met grote roosters gewerkt kan worden, gaat het plaatsen van de elementen minimaal 20 procent sneller (tot een maximum van 60 procent). Ook kan de balkbreedte en de gleufbreedte per diergroep worden aangepast zodat het rooster steeds de optimale mestdoorlaat realiseert per diergroep.

 

Juli 2015

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn