• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Qwinpro: nieuwe speler, nieuwe vloer

Het bedrijf Qwinpro is een relatief nieuwe speler op de markt van duurzame bouwmaterialen. Een van de producten die het bedrijf verkoopt is een emissiearme welzijnsvloer.

 

Qwinpro is een handels- en adviesbureau uit Vroomshoop (Ov). De emissiearme vloer die het bedrijf aanbiedt, staat op de bijlage van RAV-lijst onder nummer BWL 2013.01. Dit betekent dat vloer een voorlopige emissie heeft van 7,1 bij beweiden en 8,1 bij opstallen. Qwinpro laat op dit moment stallen doormeten voor een definitieve emissiewaarde. De welzijnsvloer bestaat uit vloerelementen van 0,70 m tot 1,2 m breed en 2,50 tot 4,0 m lang. Het element heeft een diagonale ruitvormige profilering waardoor de urine wordt afgevoerd naar een dieper gelegen sleuf (zie foto). De diepte van deze sleuf neemt naar de zijkant van het vloerelement toe waarna de mest in de roosterspleet belandt.

 

Schuine mestspleet

Opvallend aan het vloerelement is dat de roosterspleet niet verticaal maar iets diagonaal staat. In deze spleet van 40 mm hangt een horizontale flap die de spleet volledig afdicht. Het voordeel van deze constructie is volgens de fabrikant dat de betrouwbaarheid van de afdichting groter is. Ook is de flexibele flap eenvoudig vanaf de bovenkant te vervangen indien dat nodig is. Omdat de mestspleet iets diagonaal staat, is de binnenzijde van de spleet voorzien van een coating. De coating geeft extra bescherming aan het beton en zorgt er tevens voor dat de mest makkelijk door de spleet glijdt. Ook de aansluitnokken zijn opvallend. Door middel van deze nokken blijft de mestspleet gegarandeerd 40 mm en ze voorkomen dat er mest op de kelderwanden blijft liggen. Het vloerelement wordt geleverd met een betonsterkteklasse C35/45 en milieuklasse XA3. De 180 mm dikke vloer wordt geleverd met een maximale aslast van 4 ton of 6 ton. Qwinpro laat de welzijnsvloer vervaardigen met trilbeton hierdoor ontstaat er een optimale beloopbaarheid.

 

oktober 2014

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn