• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Robuuste waterafvoer met betonnen U-goot

Betonnen U–goten zijn ideaal voor een snelle afvoer van grote hoeveelheden regenwater.

vorige

De goten hebben veelal een grote inwendige diameter waardoor het debiet aan water dat er doorheen stroomt hoog is. Dam Beton uit Akkrum levert U-goten met verschillende breedtes en hoogtes. De grootste goot is 0,9 m breed en 0,7 m hoog. De kleinste is 0,4 m breed en 0,3 m hoog. Omdat de onderkant 70 mm dik is en de zijkanten 60 mm, blijft er bij deze uitvoering nog steeds een inwendige ruimte over van 0,28 m breed en 0,23 m hoog. Alle goten kunnen worden afgedekt met een betonnen rooster.

Messing-en-groefverbinding

De producent levert de goten in lengtes van 3 m. Op elk element passen drie roosters van elk 1 m lengte. De U-vormige goten zijn voorzien van een messing-en-groefverbinding zodat twee elementen naadloos op elkaar aansluiten en er geen water verloren gaat tussen twee goten. Alle goten beschikken over een betonsterkteklasse van C50-60 en de milieuklasse is XA3. De goten zijn daarmee bestand tegen de zuren uit mest en perssappen.

Maximale aslast van 15 ton

Omdat zowel de roosters als de goten beschikken over wapening, worden deze producten vaak toegepast op terreinen waar zwaar verkeer rijdt. De roosters zijn berekend op een aslast van 15 ton. Dwars vóór sleufsilo’s en langs mestplaten zijn de meest voorkomende toepassingen waarvoor de U-goten gebruikt worden. Maar ook naar bewaarloodsen vinden deze producten hun weg. Niet voor de opslag en het transporteren van water maar als ventilatiekanaal.

 

februari 2015

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn