• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Rubber toplaag op G3.3 vloer

Swaans Beton heeft een nieuwe vloer op de markt gebracht met een rubberen toplaag.

vorige

De toplaag van deze Patent Comfort Vloeren G3.3 heeft een toplaag van synthetisch rubber (TPE). Dit is een verzamelnaam van kunststoffen. Swaans maakt gebruik van een bestaand octrooi om de roosters te vervaardigen. Er worden drie materiaalsoorten toegepast die met een speciale techniek worden ingestort in het rooster. Volgens eigenaar John Swaans ontstaat hierdoor een zeer robuust geheel waarvan de toplaag lang meegaat. Veehouders krijgen vijf jaar volledige garantie op de toplaag en daarna nog eens vijf jaar aflopend van 100 procent naar 0 procent.

Moeilijk indrukbaar

Groot verschil met bijvoorbeeld de Groene Vlag roosters van de Ierse producent ICE is dat de toplaag van de G3.3 vast aan het rooster zit en een minder diepe indrukbaarheid heeft. De TPE toplaag is maximaal 2,5 mm indrukbaar, het Groene Vlag rooster is tot ongeveer 20 mm indrukbaar. “Het is moeilijk te zeggen wat nu beter is”, zegt de vloerproducent. “Want dat bepaalt uiteindelijk de veehouder zelf.”

De toplaag van de G3.3 vloer heeft een anti-slipprofiel dat de beloopbaarheid extra moet verbeteren. Toepassing van de vloer is met name rondom de mestrobot, in de wachtruimte voor de melkstal en in de doorsteken tussen rijen ligboxen. Reden waarom dit type vloer niet wordt toegepast in de gehele stal, heeft vooral te maken met de investering. Met een prijs van € 155 per m2, exclusief BTW, is de vloer prijzig te noemen.

Smaller balkbreedte

Op één onderdeel wijkt de G3.3 vloer wat betreft dimensionering af van de G3. Zo is de balkbreedte met 220 mm 30 mm smaller dan de G3. Voor de rest is de vloer identiek. Veehouders kunnen dus ook gebruik maken van emissiereducerende kleppen in deze vloer. De G3.3. wordt standaard geleverd voor een aslast van vier ton. Zes ton is mogelijk op aanvraag. Lengtematen van het rooster zijn van twee tot vier meter, overige lengtematen zijn mogelijk op aanvraag.

 

juni 2015

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Agrabeton Nieuwsbrief


Agrabeton

Agrabeton Nieuwsbrief publiceert artikelen over duurzaam bouwen in de agrarische sector, speciaal gericht op toepassingen van beton. Meld u aan en ontvang Agrabeton achtmaal per jaar.

Aanmelden