• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Sleufsilo met zijwaartse waterafvoer

Bosch Beton heeft een nieuw systeem ontwikkeld voor de afvoer van perssappen in sleufsilo's. Het betreft een zijwaarts afvoersysteem waarbij het mogelijk is perssappen en schoon (regen)water apart af te voeren.

01-DekselsZijwaartse afvoer mogelijk van regenwater óf perssappen

Het systeem is ontwikkeld voor bedrijven die liever de perssappen aan de zijkant van de sleufsilo opvangen dan aan de voorkant. Hiervoor maakt Bosch Beton een uitsparing in hun LA-keerwand. De uitsparing begint in de voet van de keerwand als een goot. De goot wordt dieper richting de opstaande wand van de keerwand. Onderin de hoek van de voet en de wand is de uitsparing verbreed. Door de wand zijn twee afvoerbuizen aangebracht van 80 mm doorsnede. Eén buis is voor afvoer van het regenwater, de andere voor het afvoeren van de perssappen.

Rood/blauw deksel

De afvoerbuizen worden aan de binnenkant van de sleufsilowand afgedekt met een rood/blauw deksel. Bij het inkuilen is de waterafvoerleiding afgesloten met de rode zijde van het deksel. De perssappen stromen dan door het openstaande blauwe deel van het deksel naar de afvoerleiding. Voorafgaand aan het inkuilen (en bij een schoon silogedeelte waar het voer al is uitgekuild) wordt het deksel eenvoudig omgedraaid. Nu staat de afvoerleiding van het regenwater open (blauw) en is de opening van de perssappen afsloten met de rode zijde van het deksel.

Hogesterktebeton

Deze sleufsilowanden zijn gemaakt van hogesterkte beton (C60/75) waarbij inkuilen mogelijk is tot en met 20 ton aslast. De milieuklasse is XA3. Daarnaast is de keerwand volgens Eurocode, CE en KOMO geproduceerd en gecertificeerd. Hierdoor loopt de fabrieksgarantie op tot vijftien jaar.

01-keerwanden

Lees ook:

Keerwand extra beschermd tegen maissappen.

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn