• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Sleufvloer Plus: dicht betonelement met 60% rubber

De Sleufvloer Plus bestaat uit een dicht betonelement met uitsparingen waarin rubberen delen gelegd kunnen worden. Het loopoppervlak van de vloer bestaat uit 60 procent rubber en 40 procent beton.

vorige

 

De vloer heeft volgens fabrikant van Den Boer Beton een ideale verhouding tussen een zacht en hard oppervlak, waardoor er een goede balans is tussen het afslijten van de hoeven en loopcomfort. Zowel het rubber als het beton heeft een noppenprofiel dat extra grip geeft bij het lopen.

Elk vloerelement bevat een urinegoot zodat de dunne en dikke fractie direct gescheiden kunnen worden voor verdere verwerking. Doordat elk element op 4 procent afschot ligt, heeft de stalvloer een berg-en-dal principe. Met dit afschot stroomt de urine sneller weg. Het zal volgens de fabrikant leiden tot een lagere ammoniakemissie. De vloerelementen zijn leverbaar met een standaardbreedte van 1,08 m en in lengtes van 2 tot 4 m. De maximale aslast bedraagt 4 ton.

Voerstoep

Aan de vloerelementen is standaard een voerstoep bevestigd. Op deze stoep van 0,4 m breed zet een koe zijn voorpoten als zij staat te vreten. Wanneer de mestschuif voorbij komt, hoeft de koe alleen haar achterpoten op te tillen. De speciale mestschuif die voor deze vloer is ontwikkeld, is passend gemaakt op het noppenprofiel zodat de vloer altijd maximaal schoon wordt gemaakt.

De fabrikant adviseert veehouders om te werken met dichte doorsteken tussen de mestgangen. Hierdoor kunnen veehouders een stuk goedkoper bouwen, zowel met als zonder mestkelder. Wel moeten veehouders deze doorsteek dagelijks schoonmaken. Volgens verkoper Daan Derksen is dat geen probleem omdat veehouders elke dag ook de ligboxen schoonmaken.

Dairy Campus

Op 8 januari 2017 wordt de Sleufvloer Plus gelegd op de Dairy Campus in Leeuwarden, waar de ammoniakemissie gemeten zal worden. Op 12 januari komen de eerste koeien op de vloer.

 

Agrabeton Nieuwsbrief, december 2016
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

BetonLexicon

Het BetonLexicon is het woordenboek voor cement- en betongerelateerde informatie. De woorden/begrippen die in de wereld van cement en beton veel worden gebruikt, zijn bijeengezet en voorzien van de meest zuivere omschrijving.

BetonLexicon