• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Smiley ventilatierooster voor bewaarloodsen

Zeus Beton heeft een nieuw ventilatierooster ontwikkeld voor bewaarplaatsen. De openingen in het rooster hebben de vorm van halve manen, een zogenoemd smiley-motief.

Volgens René de Koning van Zeus Beton is er vraag naar een ander type ventilatierooster voor bewaarloodsen. Een nadeel van veel ventilatieroosters die momenteel gebruikt worden is dat de schuifbak van de shovel haakt in de ventilatieopeningen als er producten als aardappelen of uien van de vloer worden geschept. Bij ventilatieroosters met sleuven komt dit voor.

Halve manen

Door de openingen aan te passen, is het haken verleden tijd. De Koning heeft hiervoor een rooster ontwikkeld met ventilatieopeningen in de vorm van halve manen. Door de ronde vorm is het bijna onmogelijk dat de schuifbak in de opening blijft haken. De roosters hebben een standaard beluchtingsopening van 7 procent maar zijn ook leverbaar met openingen van 6, 5 en 4 procent. Bij minder dan 7 procent opening worden er halve manen uit de mal gehaald, waardoor er minder openingen per rooster zijn.

Productinformatie

De ventilatieroosters (betonsterkteklasse C50/60, milieuklasse XA3) zijn leverbaar in een lengte van 2 tot 3 m en met een breedte van 1 of 1,20 m. De dikte van de roosters is 200 mm en de roosters zijn berekend op een maximale aslast van 115 kN.

 

Agrabeton, oktober 2016

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn