• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Textuur in beton dankzij structuurmatten

Door in mallen of bekisting structuurmatten aan te brengen, kunnen er in het betonoppervlak patronen worden aangebracht. Dit is interessant voor schoonbeton dat bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling moet krijgen.

Hakron-Terwa, toeleverancier en producent voor de prefab-betonindustrie, introduceert een uitgebreid pakket van deze herbruikbare structuurmatten. De matten zijn zowel toepasbaar bij de productie van prefab-betonelementen als bij ter plaatse gestort beton. Afhankelijk van het gekozen type en toepassing varieert het aantal malen hergebruik tussen de drie en honderd keer. Naast een reeks standaarduitvoeringen en materiaalsoorten, zijn ook grote structuurmatten leverbaar waarmee storende onderbrekingen worden voorkomen.

Drie typen structuurmatten

Er zijn drie typen leverbaar, in diverse patronen: - ESX, structuurmatten voor grote panelen worden geproduceerd uit een op siliconen gebaseerd materiaal (flexibel). Er is geen limiet op afmeting en type ESX is ook geschikt voor kolommen. - FLX, structuurmatten voor de prefab-betonindustrie. Deze worden geproduceerd uit gesinterd polyurethaan (flexibel) en zijn ook geschikt voor kolommen - STR – SVM, structuurmatten voor het storten in bekisting bij in-situ-beton, worden geproduceerd uit polyurethaan met hoge dichtheid en versterkt door synthetische harsen. Bevestiging op de bekisting door middel van lijm of schroeven. Bevestiging op kunststof bekisting door middel van magneten. Verbeterde 'pull-out'-montage.

Lijm, magneet of mechanisch

Voor in-situ-beton kunnen de structuurmatten aan de bekisting worden bevestigd door verlijmen op een schone, vetvrije bekisting of door mechanisch bevestigen met behulp van schroeven (8-10 schroeven /m2). Voor toepassing in de prefab-betonindustrie zijn er voor de structuurmatten drie bevestigingsmethodes: met lijm of met magneten of de structuurmatten zonder bevestiging in de mallen plaatsen. Het ontkisten van het beton en het lossen van de matten moet binnen 24 uur na het storten.

 

Afbeeldingen in betonnen gevels

 

Agrabeton Nieuwsbrief, juni 2016
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn