• Menu
  • Zoek
  • Login

Agrabeton

Duurzaam bouwen in agrarische sector

Tweedaagse cursus over opgelegde vervormingen

Bij schade aan betonconstructies blijkt dat temperatuur- en krimpeffecten vaak de belangrijkste oorzaak zijn. Daarom organiseert de TU Delft 8 en 9 november een tweedaagse cursus ontwerpen en dimensioneren van betonconstructies op opgelegde vervormingen.

05-cursus-660x440Cursus ontwerpen en dimensioneren van betonconstructies

Ondanks dat temperatuur- en krimpeffecten in elke betonconstructie optreden, worden ze vaak onderschat of niet op de juiste manier in het ontwerp meegenomen. In de verhardingsfase van het beton kunnen aanzienlijke temperatuurstijgingen ontstaan, gevolgd door afkoeling en mogelijk scheurvorming. Gedurende hun hele levensduur worden betonconstructies onderworpen aan klimaatinvloeden: dag- en nachtcycli en seizoenschommelingen.

Aantasting functionaliteit

Extreme temperatuurbelastingen kunnen zich incidenteel of permanent voordoen, bijvoorbeeld bij brand of opslag van warme of koude vloeistoffen. Schade door temperatuur- en krimpeffecten uit zich vaak in aantasting van de functionaliteit van de constructie, bijvoorbeeld lekkage in kelders en reservoirs, en afname van de duurzaamheid. In sommige gevallen kan ook de veiligheid van de constructie in het geding zijn.

Basisprincipes en rekenvoorbeelden

In de tweedaagse cursus 'Opgelegde vervormingen' worden de basisprincipes van het ontwerpen en dimensioneren van betonconstructies op opgelegde vervormingen behandeld. Temperatuur- en krimpeffecten in zowel verhard als verhardend beton komen aan de orde. De rol van autogene krimp op het totale krimpgedrag en de invloed hiervan op de kans van scheuren worden uitvoerig besproken. Aan de hand van rekenvoorbeelden en case studies wordt de stof toegankelijk gemaakt.

Eén of twee cursusdagen

Deelnemers kunnen ervoor kiezen één of twee cursusdagen te volgen. Deelname aan alleen de tweede cursusdag veronderstelt wel dat men de basiskennis van opgelegde vervormingen beheerst.

Meer informatie

Meer informatie over de cursus en aanmelden

TU-Delft, Cursus opgelegde vervormingen

 

Agrabeton, 9 oktober 2017

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn